Блестящите бели зъби отдавна са се наложили като стандарт за красота. И

...
Блестящите бели зъби отдавна са се наложили като стандарт за красота. И
Коментари Харесай

Защо някои хора имат по-бели зъби от останалите

Блестящите бели зъби отдавна са се наложили като стандарт за хубост. И това е нещо дотолкоз вкоренено в актуалното общество, че въздейства даже на метода, по който възприемаме хората към себе си. По-белите и поддържани зъби се свързват даже със по-висок обществен статус и професионален триумф.

Съвсем разбираемо е тогава за какво доста хора да се стремят към по-бяла усмивка. Има обаче едно значимо нещо, което е добре да знаем - има ограничаване за това какъв брой можете да избелим зъбите си и е нещо строго самостоятелно. А повода е елементарна - цветът на зъбите ни е генетично избран, сходно на цвета на косата или очите.

Зъбите са построени от три пласта: нерв, дентин (който е с жълт цвят) и емайл. Тези съставни елементи се ръководят от нашата генетика и въздействат на цвета на зъбите. Според експертите, хората, които имат по-дебел гланц и по-светъл дентин, надлежно имат и естествено по-светли зъби. При по-тънък гланц жълтият дентин просто прозира. Затова и притежателите на бели зъби, при положение на оцветяване, могат в по-лесно да възстановят първичната белота, спрямо останалите.
 Снимка 611015
 

Оказва се и, че приемът на кафе, черен чай или кисела храна оказва напълно малко въздействие за оцветяването на зъбите. Същинската причина е вътрешното оцветяване и неприятната вест в тази ситуация е, че то постоянно е отвън контрола на експертите по дентална медицина.

Всъщност, обратно на общоприетото разбиране, професионалните избелващи услуги действително не водят до по-голяма белота на зъбите. Те просто отстраняват петната, насъбрани с времето. Тези петна постоянно са резултат от тютюнопушене, избрани храна и питиета, както и на липса на качествена орална хигиена.

И даже и зъбите ни да наподобяват извънредно ярки в края на професионално лекуване, това не е нещо, което ще трае постоянно. Защото избелването всъщност съставлява потребление на специфичен гел, който се свързва с петната, оксилява ги и ги отстранява. И когато се върнем към нормалните си навиците, ще се върнем и към първичния, по-тъмен цвят на зъбите.
 Снимка 611014
 

А в случай че пък зъбите ни в никакъв случай не са били супер бели по рождение, никакви скъпи услуги за избелване няма да го направи ослепителни.

Ежедневните навици са от основно значение за здравето и белотата на нашите зъби. Дори когато мислим, че вършим нещо потребно за тях, в действителност може в действителност да им вредим. Така да вземем за пример някои пасти могат да имат противоположен резултат от стремежи, каквито са пастите с деен въглен. Причината е, че те са прекомерно абразивни и могат да да докара до изтъняване на емайла, което ще направи зъбите да наподобяват по-тъмни поради прозиращия дентин.

Храненето също е от голяма важност - храните, богати на минерали, могат да оказват помощ за повече искра и белота, прецизират от .

Изводът на специалистите е, че най-хубавото, което може да създадем за нашите зъби е просто да се грижим добре за тях и да не се стремим към наложени модели за хубост. В последна сметка няма нищо чак толкоз ужасно, в случай че останем с не дотолкоз напълно бели зъби. А и цветът нормално не е индикатор за цялостното здраве и хигиена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР